fbpx
Blog

Günümüzde en sık tercih edilen tente pergola sistemleri gölgelik, rahat ve şık alanlar yaratmanızı sağlar. Özellikle işyerlerinde, sahillerde, teras ve balkon gibi alanlarda kullanılan pergola tenteler konforlu mekanlara sahip olmanıza yardımcı olur. Saçak, gölgelik gibi anlamlara gelen pergola tenteler, mekanları güneşten korumayı sağlayan sistemlerdir. Tente sistemleri içerisinde hem bütçeye uygun seçenekler sunması hem de model seçeneklerinin oldukça geniş olması sayesinde en çok tercih edilen tente sistemleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Pergola tenteler alanlarınızı sadece güneşten korumakla kalmaz aynı zamanda yağmur, kar gibi mevsimsel faktörlere karşı da koruma sağlar. Mekanlarınıza adeta sihirli bir dokunuş yapan pergolalar kullanıcılarına sağladıkları avantajlar ile adeta tente sistemlerinin içerisinde parlayan sistemlerdir. Bu avantajları ele alacak olursak: 

  • Kullanılan materyaller 1. sınıf, kaliteli ve son teknoloji hammaddelerden üretildiği sürece sorunsuz kullanım imkanı sağlayan ürünlerdir. 
  • Geniş tente pergola modelleri bu sayede mekanınızın mimari çizgisini bozmadan, mekanınıza mükemmel bir şekilde adapte edilebilen sistemlerdir. 
  • Uzun ömürlü ve dayanıklı olan tenteler, bu sayede uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz tente modelleridir. 
  • İstenildiğinde açılıp istenildiğinde kapanabilen mekanizması sayesinde tente sistemleri alanlarınızı dilediğiniz gibi kullanma avantajını sunar. Bu sayede dilediğinizde tente sistemini açarak mekanınızın havadar olmasını ve güneş almasını sağlayabilirsiniz. Yine dilediğinizde tente sistemini kapatarak daha korunaklı ve konforlu alanlar yaratabilirsiniz. 
  • Şık ve gösterişli tasarımlar mekanınızın görselliğine görsellik katmanızı sağlar. 
  • Dört mevsim rahat alanlar yaratmanıza yardımcı olur. Kışın kardan, sonbahar ve ilkbaharda yağmurdan ve yazın güneşten korunmanıza imkan tanır. Bu sayede tente pergola sistemleri mekanınızın konforunu arttırır. 
  • Özellikle balkon ve teras gibi alanlar korunaklı olmadığından çok kullanılmamakta; bu nedenle de mekanın hacminde büyük düşüş yaşanmaktadır. Pergola sistemleri sayesinde mekanın kullanılabilir alanı arttırılarak daha geniş alanlara sahip olmanızı sağlar. 
  • Mekanınıza daha sıcak ve estetik bir dokunuş yapmanıza olanak tanır. 
  • Bilindiği üzere balkon kapatmak için kat maliklerinin izni gerekir. Ancak pergola sistemleri inşaat kategorisine girmediğinden sizi hem masraftan kurtarır hem de kimseden izin almadan mekanınıza dilediğiniz görünümü kazandırmanıza yardımcı olur. 
  • Pergola tenteler pek çok farklı alanda kullanılabilen sistemlerdir. Kullanıldıkları alanlara örnekler vermemiz gerekirse; veranda, balkon, restoran, cafe, sera, havuz, teras, plaj, ev, işyeri ve kapatılması istenen her alan. 

Tente Pergola

Genel olarak tente pergola sistemi tasarlanırken müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak, mekanlara birbirinden farklı görünümler ve kullanım fonksiyonları kazandıracak modeller ortaya çıkarılmaktadır. Bu sayede mekana mükemmel adaptasyon sağlayan ve müşteri memnuniyeti sağlayan modeller üretilmektedir. Modellere ve özelliklerine kısaca değinmemiz gerekirse:

  • LED’li Pergola: Daha aydınlık ve şık olması istenen mekanlarda tercih edilen bu model sıklıkla veranda, havuz ve plaj gibi mekanlarda tercih edilmektedir. Işıklı sistem elektrikli ya da pilli çalışacak şekilde tasarlanabilir. Mekanların gece ekstra bir aydınlatmaya ihtiyaç duymadan ışıl ışıl olmasını sağlar. Yine LED sistemler ampul, kar tanesi, deniz kabuğu, ağaç, yıldız gibi pek çok farklı desende olacak şekilde tasarlanabilir. 
  • Çift Taraflı Pergola: Özellikle geniş alanlarda kullanılan bu sistemde pergola tek yöne değil iki taraflı olarak açılabilen bir mekanizmaya sahiptir. Böylelikle bu tente pergola çeşidi sayesinde alanların eşit ve sorunsuz bir şekilde gölgelendirilmesi yapılır. Orta kısmındaki çelik konsol sistemine dahil edilen kanat tente sistemi dilenirse tek yöne dilenirse çift taraflı olarak açılabilen bir mekanizmaya sahiptir. 
  • Oval Çatılı Pergola: Özellikle otel, işyeri, restoran gibi mekanlarda tercih edilen bu modeldeki açı sayesinde ekstra koruma sağlanır. Sıvı kaçağını minimuma indiren bu modelde akan su doğrudan oluk ya da tentenin ağız kısmından aşağı gönderilmektedir. Aynı şekilde rüzgarı ve karı da minimuma indirmektedir. 
  • Askılı Pergola: Çok büyük, geniş oturma alanları yaratılmak isteniyorsa askılı sistemler doğru seçim olacaktır. Destek ve kolon uygulanmasına gerek kalmadan pergola sisteminin ağırlığının taşındığı sistemde askılar aracılığı ile tente taşınır. Böylelikle ayak, destek ya da kolon nedeniyle mekanın içerisindeki bütünlük bozulmaz. 
  • Raylı Pergola: Tentenin ray üzerinde sorunsuz bir şekilde uzaktan kumanda ile hareket ettirilmesini sağlayan sistemlerdir. Son teknoloji ürünü olan bu tente pergola çeşitleri tentenin bağlantıları ray sistemi üzerine tutturulduğu bir çalışma mekanizmasına sahiptir. Komut verildiğinde ray üzerinde tente yukarı toplanarak açılmakta; daha sonra aynı şekilde tente sistemi açılarak toplanmaktadır. 
  • Camlı Pergola: Pergola sisteminin cam mekanizma ile birleştirildiği bu sistemde mekanın daha korunaklı olması sağlanır. Mekanın çatısında pergola sistemi ile koruma sağlanırken cephedeki camlar ile kapalı ve korunaklı açılır – kapanır alanlar oluşturulur. Dilendiğinde kolayca açılarak havalandırılabilen bu sistemler yine dilendiğinde kapatılarak mekanın daha konforlu ve korunaklı olması sağlanır. 

Yine modellerin yanı sıra alüminyum, çelik, ahşap ve kumaş materyaller arasından doğru seçim yapmalısınız. Manuel ve otomatik modeller arasından da bütçenize ve kendi kişisel tercihinize göre kolaylıkla bir seçim yapabilirsiniz. 

Pergola Tente Sistemleri 

Alanın büyüklüğü, seçilen model ve materyal, firma seçimi pergola tente fiyatları belirlenmesinde rol oynar. Fiyata etki eden faktörleri ele almak gerekirse: 

  • Alanın Metrekaresi: Metrekare üzerinden fiyatlandırılan sistemler olan pergola tentelerin fiyatı alanın metrekaresi doğrudan etki etmektedir. Alan genişledikçe metrekare arttığından tente fiyatı artar. Öte yandan, daha küçük ve dar alanlarda pergola tente çok daha makul fiyatlar ile satın alabileceğiniz tente sistemleridir. 
  • Pergola Modeli: Modeller, kullanılan materyal, işçilik ve hammaddeler birbirinden farklılık gösterdiğinden birbirlerinden farklı fiyatlardan piyasaya sürülmektedir. Sunulan askılı, camlı, ışıklı/LED’li, çift taraflı, oval çatılı modeller arasından seçim yaparak net fiyat bilgisi alabilirsiniz. Model seçimi yaparken kendi kişisel tercihlerinizi ve mekanınızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanızı öneririz. Böylelikle tam ihtiyacınız olan modellere sahip olabilirsiniz. 
  • Materyal Seçimi: Pergolalar kumaş, ahşap, alüminyum, çelik gibi pek çok farklı materyalden tasarlanabilen sistemlerdir. Materyallerin fiyatları birbirlerinden farklı olduğundan seçtiğiniz materyale göre pergola sisteminin fiyatı da değişiklik gösterecektir. Örneğin, çelik sistemler alüminyum sistemlerden daha maliyetli olduğundan fiyatları daha yüksektir. Ahşap modeller ise kumaş pergolalara göre daha yüksek pergola tente fiyatı ile sizlere sunulan ürünlerdir. Bütçenize ve mekanınızın ihtiyaçlarına göre seçim yaparak net fiyat bilgisine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle ekonomik ve pratik bir model arıyorsanız kumaş modelleri; daha sağlam ve güvenli modeller için çelikleri tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde daha sıcak ve rahat alanlar için ahşap pergolaları, hafif ve dayanıklı modeller için alüminyum tenteleri seçebilirsiniz.
  • Pergola İmalatçısı: Fiyata etki eden son faktör ise imalatçı firma seçimidir. Firmalar birbirlerinden farklı fiyat cetvelleri ile hizmet vermektedir. Piyasadaki fiyatları araştırarak bütçenize uygun seçenekler sunan firmaları kolaylıkla keşfedebilirsiniz. Müşteri memnuniyeti yüksek, model seçenekleri bakımından sizi tatmin eden ve kaliteli ürünler sunan firmaları tercih etmenizi öneririz. 

Bu 4 faktörü belirleyerek net fiyat bilgisine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bütçenize uygun model seçenekleri arasından tasarım zevkinize en çok uyan model, renk ve desen seçimi yaparak mekanlarınıza bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz. Şık, estetik, mekanlarınızın ihtiyaçlarını karşılayan tente pergola fiyatları bakımından size en uygun ürünleri seçerek mekanlarınıza sihirli bir dokunuş yapabilirsiniz. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_US