fbpx
Blog

Bioklimatik tente sistemleri, 90 derece açılma imkanıyla alüminyum tasarıma sahiptir. Dış mekân bahçesi, çardak, kış ve yaz bahçesi, restoran ve kafe bahçeleri gibi yerlerde kullanımı mümkündür. Pergola tente sistemleri ve tente, son dönemlerde sıklıkla Bioklimatik tente seçenekleri tercih ediliyor. Son derece kullanışlı olan akıllı tasarımı, yapılacak olan mekânın büyüklüğüne göre değişim göstermektedir.

Bioklimatik tente ile dış ortamdaki havalandırma sorunu olmadan kullanım imkânım tanır. Tavan sistemi için tercih edilen açılır ve kapanır bir sistem kullanılır. Özel malzemeden imal edilen Bioklimatik tente sistemi, yağmur, kar, dolu ve güneş gibi sert hava koşullarından etkilenmeden tam kapasite çalışır. Yıpranmadan uzun süreli kullanım ömrü vardır.

Bioklimatik pergola tente, tamamen otomatik açılıp kapanabilir şekilde tasarlanabilmektedir. Normal koşullarda Kış ve yaz aylarında, yaşam alanlarını oldukça fazla kısıtlanır. Bioklimatik tente sayesinde kısıtlanan alanın her mekâna uygun, şık görünümlü, fonksiyonel ve ergonomik çözümler sunmak için özel olarak imal edilmektedir. Tercih edilen sistemin pratikliğiyle yılın 12 ayı rahatlıkla kullanılabilmektedir. 

What is Bioclimatic Awning?

Ev ortamlarında insanların eğlenceli zaman geçirdikleri, farklı mekanlarda her zaman açık alanlar, kişinin ilgisini çekecek şekilde olmaktadır. Olabildiğince dışarıda vakit geçirmek isterler. Fakat iklim koşulları, şartları her zaman müsaade etmez. Güneş ışınlarından veya şiddetli yağan yağmurlarda insanların üzerindeki etkileri oldukça olumsuz yöndedir. Bioklimatik tente sistemi sayesinde insanların hava koşullarından etkilenmemesini sağlar.

Bioklimatik tente teknolojisi sayesinde en modern ve kaliteli haliyle, bu tür konular için birinci tercihi olacaktır. Bioklimatik tente, özellikle son dönemlerde üretmeye başlanan bioklimatik pergola sistemleri, tam olarak istenen etkiyi yaratacaktır. 

Yaşam alanlarındaki iş merkezleri ve dış mekanlarda en kaliteli, modern tasarım, görsel kalite ve akıllı çatı tekniği ile kullanılan bioklimatik tente sistemlerini oluşturuyor. Doğa koşullarından etkilenmemesi ve pratik temizlenmesi ile sıklıkla tercih ediliyor. Özel bir alan oluşturan bioklimatik tente sistemi mekanların çok daha modern ve lüks bir şekilde yüksek kalitede havalandırılmasını sağlıyor.

Bioklimatik Tente Modelleri

Bioklimatik tente sistemleri kullanılacak alanın ebatlarına göre özel olarak tasarlanmaktadır. Özel olarak üretilen bioklimatik tente sistemi pratik bir şekilde montajı yapılmaktadır. Uzun ömürlü kullanımı sayesinde yıllarca sorun yaşamadan kullanılabilmektedir. İstenen ebatlarda ve tasarımda yapılan tente sistemi arzu edilen modellerde imal edilmektedir.

Bioklimatik tente modelleri, kullanılacak araçların boyutuna ve güvenliği sağlanacak araba sayısına göre değişmektedir. Bioklimatik tente sistemleri, modellerini sabit kurulumunda kullanılan Alüminyum panel sisteminden oluşmaktadır. 

Güneşin yakıcı ışınlarından korunmanızı sağlayan bu sistem, istenirse panelleri belli bir kısma kadar açarak, ışığın ortamı aydınlatması için kullanılabilir. Kişinin isteğine göre panellerin açısını ayarlayarak gölgeleme yapılabilir. Hareketli sistemi sayesinde istenilen konuma getirilerek gölge oluşturulabilir veya ışın belli bir oranda içeriye girmesi sağlanabilir. Sıcak hava koşullarında bahçe veya teras gibi alanlarda istenilen saatlerde vakit geçirme imkânı sunar.

Bioklimatik tente sistemleri son derece kullanışlı ve modern görünü sayesinde iç mekâna uyum sağlar. Özel tasarımı ve görünü sayesinde mekân şık bir hava katmaktadır. Restoran ve kafe gibi alanlarda ilgi çekici görünüm katar.

 Kalabalık ortamların yoğun bulunduğu ortamlarda sadece ve şık görünü sayesinde dikkat çekebilmektedir. Sıklıkla kafe ve restoranlarda kullanılarak yaygınlaşan, bioklimatik pergola sistemi günümüzde,

  • Kafe
  • Otel girişleri
  • Teras, balkon
  • Açık alanlar
  • Küçük işletmeler

Bioklimatik tente sistemleri özel olarak panjur modelinde tasarlanabilmektedir.  Genel kullanımında tamamen açık halde olsa da panjur sistemi sayesinde belirli bir açıya getirilerek, içeriye güneş ışınlarının girmesi sağlanabilir. Kar yükünün fazlalaştığı, rüzgarların aşırı derece kendini gösterdiği bölgelerde, izolasyonun ön planda tutulması gerektiği alanlarda tercih edilmektedir. 

Panjur isteminde içeriye giren güneş ışınlarının masa üzerine düşmek yerine duvarlara doğru gelir ve içeride yer alan kişileri rahatsız etmeyecektir. Kafe gibi insan yoğunluğunun bulunduğu yerlerde rahatlık en önemli unsurdur. Bioklimatik tente sayesinde çalışan ve müşterilerin konforu bozulmamış olur. Açılan paneller geriye doğru toplanabilir. Sistem açılır kapanır, motorlu, uzaktan kumandalı olarak kullanılabilir. Modern görüntüsü sayesinde yeni mekanların ilgi odağı haline gelmiştir.

Bioklimatik Tente Fiyatları

Bioklimatik tente fiyatları, öncelikle yapılacak bölgenin metrekaresine göre farklılık gösterir. Alüminyum panellerin ve paslanmaz çelik bağlantı sistemleri ile kötü hafa koşullarına karşı dayanıklı ve kalitelidir. Kullanılan malzemenin kalitesi cam sistemleri ile kapatmak istenirse bioklimatik tente fiyatları artabilir. Hareketli çatı sistemi sayesinde istenilen zamanlarda mekâna güneş ışınları girebilir. 

Bioklimatik tente fiyatları alanı ne kadar kapladığına göre değişim göstermektedir. Kullanılacak modellerin, sahip olduğu diğer tüm özelliklere ek olarak, panel profillerinin kendi ekseni etrafında döner. Kendi ekseninden dönen bioklimatik tente, hareketini tamamladıktan sonra tekerlek mekanizması yardımıyla geriye doğru toplanarak geniş bir açık alan sunar. Su tahliyesi sistemi sayesinde çatılarda yağmur suları birikme yapmaz.

  • İstenilen açıda katlanabilir paneller sayesinde, kuruldukları mekânda aydınlatma alanlarını oldukça düşürür.
  • Yağışlı hava koşullarında özel panel açısı ile hem mekandaki hava sirkülasyonun dolaşımını sağlamakta hem de yağmur suyunun mekandaki iç bölmelere girişini engellenebilmektedir.
  • Bioklimatik pergola çatı sisteminde 33 cm eninde panellerle tasarlanır.
  • Dış mekân rüzgâr, yağmur, kar ve diğer hava koşullarında koruma sağlar. Panellerin içe katlanır şekilde tasarlanması güneş ışınlarını en verimli şekilde faydalarını iç mekâna taşıyabilir.
  • Yağmur suyunun aktarılması için mekandaki hava dolaşımı sağlamakta yardım sağlar. Yağmur sularının mekânın iç kısımlarına girişini engellemektedir.
  • Bioklimatik tente sistemi, yağmur suyunun tahliyesini kolaylaştırabilmek için özel yapıya sahiptir. Her panel üzerinde bulunan kanallar, yağmur suyunu ana kanala ulaştırır.

Bioklimatik tente sistemleri günümüzde en gelişmiş teknolojiyle iklim koşullarına karşı korunaklı tasarlanıyor. Kullanılan sistem sayesinde zorlu hava koşullarına karşı direnç gösterecek şekilde imal edilir. İşletmelerde kullanılan bioklimatik tente sisteminde, ortamın havalandırma işlemi çok pratik bir şekilde yapılabilmektedir. 

Bioklimatik tente sistemi, bir yandan güneş ışınlarından korunmak için kullanılsa da gerektiği zaman güneş enerjisine ihtiyaç duyuluyor. Benzer olarak havalandırma için bioklimatik tente açılması gerekir. Net bir fiyat alabilmek için öncelikle tente sisteminin kurulacağı alanın analizi yapılmalıdır. Belirtilen kriterler doğrultusunda en uygun fiyat teklifi verilmektedir. Kurulumu kısa sürede sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

Otomatik sistemle hareket ettirilebilen bioklimatik tente sistemleri, ortamı kişinin ihtiyaç duydukları duruma getirerek, tamamen doğal elemanları kullanmaktadır. Bu sayede ortamlarda klima ya da benzeri elektronik ürünlerde ihtiyaç, minimum orana inmektedir.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_US